Uniserver lanceert Grafische Cloud Werkplek

Normal pexels photo 3873197
Afbeelding: Polina Tankilevitch

Clouddistributeur Uniserver lanceert haar nieuwe dienst GPU VDI, een grafische cloud werkplek. Met de GPU VDI’s van Uniserver zijn IT-serviceproviders in staat om grafische werkplekken te leveren vanuit de cloud, zonder zelf te investeren in hardware. Dit is uitermate geschikt voor eindgebruikers die met grafische applicaties werken, zoals AutoCad, Revit en SolidEdge. De oplossing is met name gericht op de bouw-, industrie- en healthcare sector. De dienst is gebaseerd op de nieuwste performance hard- en software van VMware, Nvidia (Tesla T4) en HPE.

Grafische applicaties steeds veeleisender
Uit onderzoek van Uniserver is gebleken dat de huidige werkplek voor grafische applicaties niet optimaal benut kan worden. Dit komt door de zware investeringen, security-risico’s en beheerlast van deze machines. Bovendien worden applicaties steeds zwaarder en staan deze workstations momenteel nog op locatie, waardoor er niet flexibel samengewerkt kan worden. Als het al mogelijk is om vanuit huis of op locatie te werken, dan is de performance laag door bijvoorbeeld lange rendertijden. Dat veroorzaakt tijdsdruk. GPU VDI maakt het mogelijk om efficiënt, veilig en zelfs financieel voordeliger vanuit de cloud te werken door grafische workloads naar de cloud te verplaatsen.

Twan Sinnige, product manager bij Uniserver: “Deze nieuwe dienst biedt de uitkomst voor organisaties in sectoren waar eindgebruikers werken met grafische applicaties. In de praktijk zien we bijvoorbeeld veel Building Information Modeling (BIM-)toepassingen bij onze klanten. Bijvoorbeeld het werken met AutoCAD of Revit vanuit de cloud werkplek. Door de workloads vanuit de cloud beschikbaar te maken bieden we efficiëntie en veiligheid en kunnen gebruikers overal eenvoudig werken. Meerdere personen kunnen nu letterlijk werken aan dezelfde bouwtekening, vanuit de cloud. En de nieuwste technieken worden ondersteund, zoals 3D en VR. Zo versnellen we de digitale transformatie in deze sectoren. Ik ben heel trots op deze innovatieve oplossing.”

Meer nieuws van OndernemersBode.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief