Amsterdam investeert in programma voor vrouwelijke ondernemers in de tech sector

Normal isize  3
Afbeelding: shaila19

Met een investering van 750.000 euro in het project RISE - Female Hub ondersteunt de gemeente Amsterdam vrouwelijke ondernemers en vrouwen in de tech sector en verbetert de toegang tot relevante netwerken en expertise voor ambitieuze vrouwen in de regio.

Wethouder Economische zaken, Victor Everhardt: "Dit is zowel een mooie als noodzakelijke stap om te investeren in diversiteit en inclusie. Ik hoop dat deze samenwerking vele deuren zal openen voor ambitieuze vrouwen en organisaties in Amsterdam en dat het project helpt om de drempel naar het starten van een bedrijf in de tech sector te verlagen."

Het huidige klimaat voor vrouwelijk ondernemerschap en vrouwen in de technologiesector is verre van optimaal. Vrouwelijke ondernemers zijn ondervertegenwoordigd in Amsterdamse en Nederlandse startups en scaleups: slechts 11,6% van alle startups en scaleups in Nederland is opgericht door een vrouw. Bij het aantrekken van financiering is ook een duidelijke kloof te zien. In 2019 toonde een onderzoek van Techleap.nl aan dat van alle investeringen in startups in Nederland slechts 5,3% ging naar door vrouwen geleide startups.

Als onderdeel van het Economisch Herstel en Investeringsplan heeft de gemeente Amsterdam met RISE - Female Hub twintig Amsterdamse organisaties verenigd om een driejarig programma te creëren voor ambitieuze vrouwen in verschillende fasen van hun carrière. Deze partners zetten zich met hun organisaties en initiatieven al actief in voor vrouwelijke ondernemers en vrouwen in de tech sector in Amsterdam. Zij bundelen nu de krachten om meer impact te maken.

RISE - Female Hub streeft naar de juiste ondersteuningsprogramma's en tegelijkertijd de expertise en het netwerk te bieden die vrouwen nodig hebben om succesvol zaken te kunnen doen en/of een carrière in de technische sector te beginnen. In het programma zijn de activiteiten onderverdeeld in 4 werkpakketten: het verzamelen van ecosysteem data, kennisdeling en netwerkmogelijkheden versterken, zichtbaarheid en vertegenwoordiging vergroten en het creëren van financieringsmogelijkheden. Het programma biedt vrouwen onder meer opleidingstrajecten, workshops, mentorsessies en hulp op maat bij financieringsvraagstukken.

Mei Ling Tan, CEO en oprichter van House of Einstein en Superflow: "Het is hoog tijd voor een level playing field in het Nederlandse zakelijke verkeer. Hiervoor moeten we oude patronen op alle niveaus doorbreken: beleid, cultuur en werkethos. Wat je aandacht geeft groeit. Daarom ben ik zo blij dat RISE gaat staan voor diversiteit en hiermee bijdraagt aan een succesvoller Nederland."

Cara Antoine, voorzitter - Women in Tech Nederland: "Women in Tech Nederland is er trots op een rol te spelen in het RISE-project. We dragen bij aan RISE door onze missie om de genderkloof te dichten en meer vrouwen en meisjes in staat te stellen een carrière of studie in technologie te omarmen."

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu
Meer nieuws van OndernemersBode.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief