Cryptobedrijf Knaken.nl deelt onverwacht hoge tussenstand sponsordeal Sparta

Normal t098220
Afbeelding: Knaken crypto

Knaken Cryptohandel B.V. en Sparta Rotterdam hebben voor de start van het seizoen een bijzondere sponsordeal gesloten. Knaken.nl beloont de voetbalclub dit seizoen voor hun prestaties in de eredivisie door middel van een uitkering in bitcoins. Sparta heeft een eigen bitcoin portemonnee gekregen waarin bitcoins worden gestort op het moment dat het team belangrijke prestaties behaald. Deze prestatiebeloning wordt onder andere bepaald op basis van het aantal doelpunten dat wordt gescoord, een overwinning en hoe hoog ze eindigen in de competitie. De bitcoin wallet is openbaar en iedereen kan het saldo zien. Aan het einde van het seizoen wordt de opbrengst van de verkoop van bitcoins gedoneerd aan de jeugdopleiding van Sparta. 

Afgelopen woensdag heeft Knaken de tussenstand bekend gemaakt en overhandigd aan Sparta Rotterdam. Met de prestaties van het eerste elftal van Sparta zijn er 1,28 bitcoins op de Sparta bitcoin portemonnee gestort door Knaken. Tijdens de bekendmaking kwam deze waarde overeen met een Eurowaarde van €32.000. Echter met de huidige stijging van de bitcoin koers ligt de waarde inmiddels alweer een stuk hoger.

Eigenaar Ronald Jonkers licht de sponsoring toe: “We kwamen met dit idee omdat voetbalclubs en vooral de jeugdopleidingen van clubs het financieel erg moeilijk hebben als gevolg van de coronacrisis. De jeugdopleiding van Sparta heeft een aantal grote spelers voortgebracht en het is belangrijk om daarin te blijven investeren. Sparta is een geweldige club met een lange traditie en wij willen er graag aan bijdragen om die in stand te houden. Wij zijn blij dat we nu al zo’n geweldig bedrag hebben kunnen storten op de bitcoin portemonnee van Sparta."

Aan het einde van het seizoen de balans opmaken

Aan het einde van het seizoen worden de bitcoins op het platform van Knaken.nl verkocht tegen de actuele marktwaarde. Het bedrag dat uit deze verkoopt voortkomt wordt gedoneerd aan de jeugdopleiding van Sparta. Knaken is met dit sponsorship de eerste crypto broker in de wereld die een eredivisie voetbalclub op deze manier sponsort.

 

 
Dit artikel verscheen eerst op KoopBitcoin.nl
Meer nieuws van OndernemersBode.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief