Thuisbezorgd.nl restaurants stappen massaal over na beknellende greep van grote bestelsites

Normal facebook
Afbeelding: Sneleten.nl

Purmerend - Kleine en grote restauranthouders raken steeds meer bekneld in de greep van de grote etenbestelsites. Na de bekendmaking van de grootste fusie.

Kleine en grote restauranthouders raken steeds meer bekneld in de greep van de grote etenbestelsites. Na de bekendmaking van de grootste fusie in de etenbestel branche voelt het voor de restauranthouders sterker dan ooit alsof hun ondernemingschap op de tocht staat. Commissies worden verhoogd, eisen en regels worden aangepast en verscherpt en men verliest de grip op het eigen ondernemerschap. Concurrentie wordt uitgemoord en maar een enkele weet het hoofd boven water te houden. Sneleten.nl is daar het sterkst in gebleken en voelt de klappen bij de restaurants aankomen. In 2011 opgericht om de commissies voor de restaurants zo laag mogelijk te houden zijn ze altijd onder de radar gebleven en hebben ze een flinke groei niet kunnen realiseren. Tot in 2017 Just Eat in Nederland overgenomen werd door concurrent Thuisbezorgd en restaurants in grotere aantallen wilden uitwijken naar een aantrekkelijk alternatief. Sneleten.nl bleek de juiste partij waar het ondernemerschap vooraan staat.

Nu na het bekendmaken van de grootste fusie tussen de twee giganten Thuisbezorgd en Just Eat lijkt de onafhankelijkheid voor de restauranthouders nóg kleiner te worden. Kunnen zij nog wel overleven bij etenbestelsites met zulke strikte regelgeving en hoge commissies? Bij Sneleten.nl merken ze de gevolgen van de aankondiging meteen: “Ons marktaandeel is in korte tijd verdrievoudigd en wij zien een extreme groei in aanmeldingen van restaurants die naast Thuisbezorgd uit willen wijken naar ons platform. Wij bieden ze een commissie die de helft lager is en ze behouden hun vrijheid om te kunnen ondernemen. Om deze groei in nieuwe aanmeldingen nu optimaal voort te kunnen zetten hebben we dit jaar ons budget voor naamsbekendheid ruim verdubbeld en hopen we op die manier meer restaurants de gelegenheid te geven om meer winst te kunnen genereren.” aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Eind augustus wordt bekendgemaakt of de fusie daadwerkelijk door zal gaan. Maar wel of geen fusie, de strijd binnen deze branche waar mensen nog altijd dagelijks gebruik van maken zal er niet minder op worden.

Dit artikel verscheen eerst op InPurmerend.nl
Meer nieuws van OndernemersBode.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief