Mitros koopt groot complex in de binnenstad van Utrecht

Normal victas abc straat
Afbeelding: Mitros

Mitros heeft de voormalige Victaslocatie aan de ABC straat gekocht. Het complex biedt ruimte aan ongeveer 90 nieuwe, duurzame appartementen.

Henk Peter Kip, directeur van Mitros: “ Wij zijn zeer verheugd met de aankoop van dit complex. Het is onze ambitie om nieuwe sociale huurwoningen toe te voegen in wijken met weinig sociale huur. Op deze droomlocatie kunnen we deze ambitie in de binnenstad verwezenlijken. Hiermee wordt betaalbaar wonen in de sociale huur in de binnenstad van Utrecht geborgd. Dat past helemaal binnen de doelstellingen die Mitros nastreeft.“

In de komende periode zal Mitros de plannen voor de transformatie naar wonen verder uitwerken in overleg met gemeente en omwonenden. Vervolgens zal de vergunningenprocedure worden opgestart. Het College van B&W heeft in september al ingestemd met een transformatie naar wonen. Het complex is momenteel anti-kraak verhuurd.

De instelling Victas voor verslavingszorg is in 2016 failliet gegaan en is in 2017 verder gegaan onder de naam Jellinek. Het pand aan de ABC straat is ontworpen door JDdVarchitecten en in 2013 bekroond met de Rietveldprijs.

Dit artikel verscheen eerst op Domstad.nu
Meer nieuws van OndernemersBode.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief