Kinepolis vrij om nieuwe bioscopen te openen in België vanaf augustus 2021

Normal gent01
Afbeelding: Kinepolis

Op 23 oktober 2019 besliste het Hof van Beroep van Brussel om de beslissing van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) van 25 maart 2019 te vernietigen en Kinepolis groen licht te geven om organisch te groeien in haar thuismarkt België, mits het respecteren van een overgangsperiode. Voor het bepalen van de duur van deze overgangsperiode, verwees het Hof van Beroep terug naar de BMA. Inmiddels heeft de BMA uitspraak gedaan over die termijn.

De BMA besliste dat Kinepolis vanaf 12 augustus 2021 nieuwe bioscoopcomplexen mag openen in België, zonder voorafgaandelijke toestemming van de Mededingingsautoriteit. Gedurende de overgangsperiode is Kinepolis vrij om voorbereidingen te treffen met het oog op eventuele openingen.

Deze uitspraak kadert in een aanslepende procedure waarbij Kinepolis de mededingingsvoorwaarden die werden opgelegd ten tijde van de fusie tussen de groepen Bert en Claeys in 1997 wenste op te heffen. Kinepolis hoopt met deze beslissing de lange procedureslag met betrekking tot organische groei achter zich te kunnen laten. De overige voorwaarden, onder meer met betrekking tot het verbod op overnames in België, blijven van toepassing.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group : “Dit is wat ons betreft een redelijke beslissing. Wij kijken ernaar uit ook in nieuwe regio’s bij te dragen aan een positieve ontwikkeling van de Belgische bioscoopmarkt.”

Meer nieuws van OndernemersBode.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief