20 duizend euro voor gereedschappenfabriek De Wit uit Kornhorn

Normal groningen
Afbeelding: Provincie Groningen

Metaalbewerkingsbedrijf De Wit uit Kornhorn krijgt 20.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor de aanschaf van een fiberlaser snijmachine. Door de hogere kwaliteit die met deze machine wordt verkregen, verwacht het bedrijf meer internationale klanten te verwerven.

De nieuwe machine snijdt gehard metaal met behulp van laserstralen in de gewenste vormen. Dit gaat sneller en nauwkeuriger dan met de huidige snijmachine, waardoor minder snijverlies ontstaat. Hierdoor kan De Wit straks meer gereedschappen produceren in minder tijd, met minder snijverlies én met een hogere kwaliteit. Ook is de nieuwe machine energiezuiniger.

Groei export

"We verwachten door de hogere kwaliteit van onze producten nieuwe afzetmarkten in China, Australië en Nieuw Zeeland te veroveren. We hopen hiermee onze omzet te vergroten en te groeien. Naar verwachting komen er de komende drie jaar vier arbeidsplaatsen bij", zegt de heer Sietse de Wit, een van drie directeuren.

IJzersterk

De Wit is begonnen als dorpssmederij in 1898 en uitgegroeid tot een modern industrieel bedrijf. Sinds een aantal jaren produceert De Wit ook Spork gereedschap. Deze producten zijn wereldwijd gepatenteerd en mogen uitsluitend door het Groningse bedrijf worden geproduceerd. De ijzersterke gereedschappen worden verkocht in meer dan dertig landen.

Innovatie

"Innovatie en duurzaamheid staan bij dit MKB-bedrijf altijd hoog in het vaandel, net als bij de provincie Groningen. Bovendien zorgt de subsidie voor extra werk. Vandaar dat we er trots op zijn De Wit te kunnen ondersteunen", zegt Patrick Brouns, gedeputeerde economie.

Groningen@Work

De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Meer nieuws van OndernemersBode.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief